keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

5+1 matkahaavetta


Äiti tuli vahtimaan poikaa ja fiksumpi varmaan käyttäisi ajan lepäämiseen. Minä halusin kuitenkin tehdä kuvankäsittelyä, koota viime vuoden kesälomalta kuvakirjaa ja postata. Siivosin myös jääkaapin. Aika hyvin käytetty vapaa-aika siis.

Olen taas muutamana yönä harrastanut Pinterest-matkailua. Se on ihan kätevä tapa matkustaa, voi vaan fiilistellä ja joskus jopa toteuttaa. Esimerkiksi viime vuoden lomamatka sai alkunsa ihan vain yhden kuvan perusteella.

Tällä kertaa mulla on ollut muutamia haavekohteita, joita olen fiilistellyt Pinterestin kauniissa maailmassa. On sieltä muutama spesifimpi tärppikin noussut.


1. Lofootit ovat olleet matkushaaveena kyllä jo useamman vuoden. Mahdollisena matkakohteena ne ovat olleet jo parina kesänä, mutta lopulta syrjäytetty. Tänä vuonna Lofooteista on tullut suorastaan pakkomielle.

2. Montenegro oli viime vuonna pitkään ykköskohde. Kunnes löytyi paremmat lennot Pohjois-Italiaan. Nyt Montenegro tuntuu olevan suuressa nosteessa, mistä kertoo muun muassa TUIn uutuspakettimatka. Vauvan kanssa matkatessa joku pakettimatkakin kuulostaa ihan hyvältä.

3. Slovakia on myös viime keväänä idealistalle noussut haave. Slovakiaan pitäisi päästä vaeltamaan, sillä maisemat ainakin ovat kohdillaan.

4. Slovenia on tästä listauksesta ainoa puhdas Pinteres-bongaus. Yksi lomamatka Bled-järvelle, kiitos.

5. Itävalta oli viime vuonna välietappi vain yhden hampurilaisen verran. Sieltä kuitenkin löytyy vuoria, jotka minua viehättää. Haluaisin siis matkata sinnekin vielä ihan ajan kanssa.


+1 Italia! Viime vuonna tosiaan vietettiin aikaa Pohjois-Italiassa, mutta sieltä löytyisi niin paljon muutakin nähtävää. Instagramia selaamalla ei voi välttyä Cinque Terren kuvilta ja nyt vielä tutut ovat sinne lähdössä. Lisäksi ikisuosikki Toscana, kaupungeista Rooma ja Milano, kyllähän näitä löytyy. Etenkin kun Pohjois-Italian vuorillekin voisi vielä palata.

Toistaiseksi kuitenkin taidan tyytyä Pinterest-matkailuun. Se on kuitenkin ilmaista ja erittäin helppoa vauvan kanssa.

1 kommentti:

  1. Meilläkin haluttaisiin Lofooteille. Tai siis mies haluaa verestämään lapsuuden kalastusreissumuistoja jonnekin Lovundille. Mulla on pakkomielle Hurtigrutenista: Vielä joskus meen jouluristeilylle tai sitten kesällä koko reitti läpi. Ehkä jonain päivänä.

    VastaaPoista