torstai 4. toukokuuta 2017

Kuulumisia

Kai sitä kerran kuukaudessa voi hieman kuulumisia päivittää. Tekisi mieli kysyä, että missä välissä oli huhtikuu ja milloin nurmikot alkoivat vihertää. Juurihan oli maaliskuu. Säästä ja ajasta puhuminen on kuitenkin tylsää.


Sen verran puhutaan ajasta, että ensi viikolla vauva täyttää kolme kuukautta. Kuulostaa hurjalta ja samalla helpottavalta. Minulle on sanottu useampaan kertaan, että kolmen kuukauden kohdalla helpottaa. Jos nämä muutamat viime päivät peilaavat yhtään tulevaa, voin allekirjoittaa tuon väittämän täysin.

Ehkä kysytyin kysymys on "miten teillä nukutaan". Noh, viime yönä nukuttiin lähemmäs kuusi tuntia putkeen. Tai ainakin niin, etten minä herännyt. Se on noin kolme kertaa pitempi pätkä kuin aikaisemmin. Tulee tavaksi tai ei, se tuntuu oikein hyvältä.

Toinen merkittävä asia on leikkimatosta innostuminen. Vauva jaksaa olla pienen hetken ihan itsekseen! Siinä ajassa ehtii tehdä aamupalan ja toisinaan jopa syödä sen. Nämä taitaa olla niitä asioita, joita arvostaa vasta kuin ne kokee itse. Pahoittelut siis, jos muita ei kauheasti kiinnosta joku leikkimaton apinan ihannointi.

Meidän arkea on helpottanut ja muokannut ajan lisäksi maidottomuus. Oma ruokavalio meni uusiksi ja vauvan olo on helpottanut. Itse asiassa myös oma kroppa on voinut paremmin. Olenkin jälleen innostunut kokeilemaan keittiössä uusia asioita. Esimerkiksi kuvan minimuffinit ovat maidottomia. Kun taas pääsen kirjoittamaan, kerron enemmän maidottomuudesta. Eli varmaan sitten kesäkuussa.

Muutenkin tuo postausideoiden lista vain kasvaa: elämää osastolla, vauva-arjen hyödykkeet, kuinka toimia itkuisen vauvan vanhempien kanssa, kokemuksia raskausmyrkytyksestä, yksinäinen äiti, huono äiti, kasa ruokakuvia, liikunta raskauden jälkeen... Siinä jollekin muutama idea, jos en itse ehdi kirjoittamaan.

Nyt ajattelin koetella onneani ja katsoa, että mitä ehdin vielä syödä ennen päikkäreiden päättymistä.

5 kommenttia:

 1. Raskausmyrkytys on koskettava aihe, itsekin sen kokeneena. Voit käydä blogissani tutustumassa ajatuksiini asiasta. Hirveän vähän löytyy vastaavan kokeneita, niin sitä odotan kyllä mielenkiinnolla, jos joskus saat tekstin kasattua aiheesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitääkin käydä lukemassa. Kun itsellä myrkytys todettiin, yritin löytää siitä juttuja. Mutta kuten sanoit, hirveän vähän löytyy muiden kokemuksia. Tietenkin kiva, että se ei ole yleistä :)

   Poista
 2. Kiva jos teillä vähän helpottaa. Nähdään parin viikon päästä! Tuliaistoiveita? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattelin just et n.120km, jos lähden 9-10 aikaan, ok? :)

   Poista