maanantai 2. tammikuuta 2017

Vuosi vaihtui


Flunssa selätetty, joulu juhlittu ja vuosikin vaihdettu onnistuneesti. Äkkiä se aika taas vierähti, niin reilu viikko, joulu kuin viime vuosikin. Pakko siinä on olla jotain perää, että mitä vanhemmaksi sitä tulee, sitä nopeammin aika vain menee. Ainakin päivittelee useammin "kuinka aika on taas mennyt".

Vuodet tuntuvat kuluessaan aina samoilta, mutta kun niitä jälkeenpäin katsoo, on vuosissa huikeita eroja. Vuosi 2016 tuntui monesti tavalliselta, keskivertoiselta ja arkiselta, mutta tapahtumia listatessa ihan hämmentyy. Vuoteen mahtui tutkintotodistusta, omaa asuntoa, koiranpentua, raskaustestiä, muutoksia työrintamalla.... Isoja tapahtumia siis.

Suurin ja sykähdyttävin tapahtuma oli tietenkin positiivinen raskaustesti, mutta eipä Elsakaan huono kakkonen ole. Se on muuttanut elämää enemmän kuin pienen koiran uskoisi edes muuttavan. Nytkin pieni kultamme tyhjentää lelukoppansa sisältöä ympäri kämppää. Siinä missä ennen sai iltaisin vain huokaista ja tuijottaa telkkaria, voi nyt kerätä luita ja leluja. (No ehkä tuo on oikeasti tarjonnut muitakin muutoksia elämään.)

Vuosi 2016 oli tapahtumarikas, ja onneksi lähinnä onnellisten tapahtumien vuosi. En silti kiellä, etteikö se olisi ollut myös melko väsynyt vuosi. Kesään asti kävin koulussa ja tein kahta työtä. Ja joku vielä ihmetteli, kun en saanut lamppuja kattoon. Eipä pahemmin jaksanut kiinnostaa tai jos kiinnosti, ei ollut aikaa. Nythän olisi aikaa enemmän, mutta silmä tottuu hyvin hämäräänkin...

Kevään kooman jälkeen olinkin raskaana, jonka seurauksena kesä ja syksy menivät vajaalla energialla. Mun kohdalla energinen keskiraskaus kesti kaksi viikkoa, jonka jälkeen on taas uni maistunut. Tai maistuisi, jos pää antaisi sille tilaa. Valitettavasti aivot käy taas hieman ylikierroksilla ja yöt ovat rikkonaisia. Päivisin kuolaan sohvatyynyjä. Siis kirjaimellisesti kuolaan. Ei ole nyt yhteen kertaan jäänyt, kun herään poski märkänä omasta kuolalammikosta. Siinä teille taas yksi hieno raskausoire.

Vuoden 2016 voi siis tiivistää kahteen sanaan: onnellinen ja väsynyt. Samoissa merkeissä alkaa tämä uusikin vuosi, onnellisena ja väsyneenä kaikesta. Tämän vuoden odotuksia, toiveita ja suunnitelmia avaan vielä myöhemmin lisää, mutta sitä ennen sanotaan vuodelle 2016 kiitos, teit hyvää työtä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti