perjantai 20. tammikuuta 2017

Tehtävät ennen vauvan tuloa

Jäin tällä viikolla pois töistä. Nyt on hieman outo olo, sellainen laiska. Tiedän kyllä, että nyt oikeasti pitäisi ottaa rennosti ja levätä, mutta samalla tekemättömät asiat huutelevat törkeyksiä. Jotta mieli vähän rauhoittuisi, tein köyhän naisen Trellon ja listasin tehtävät asiat.

Loppujen lopuksi listalla on hyvin vähän oikeasti oleellisia töitä. Vaatteet nyt olisi tarpeen pestä, apteekissa käydä ja telakka asentaa autoon (kunhan se nyt saapuisi). Sen sijaan varastoja ei ole pakko tyhjätä, eikä todellakaan varata kirpparipöytää. Vuosi ollaan asuttu vajaalla valaistuksella ja päiväthän jo pitenee, joten onko lamppujakaan pakko stressata?

Totuushan on se, että vauva varmasti selviää ilman konmarimaisia hyllyjärjestelyitä, mutta oman järjen kannalta tietyt asiat vaan pitää tehdä nyt. Ei lamppuja kuitenkaan asenneta enää silloin kuin vauva tulee, saati viedä mattoja pesulaan. Silloin on ajatukset ja aika ihan muissa asioissa.


Toistaiseksi Tehtävät-sarakkeessa on ruuhkaa, mutta toivon lappujen siirtyvän hiljalleen Tehdyt-osioon. Lista on jääkaapin ovessa, josta mieskin näkee koko ajan, että mitä pitäisi tehdä. Ja kuten näkyy, hän tarttui lamppu-lappuun ensimmäisenä!

Järjestelmällisyyteni keskittyy välillä ihan turhiin asioihin. Tällä kertaa lappujen värikoodeihin. Sininen tarkoittaa siivousta, vihreä vauvaan liittyviä asioita, oranssi on organisointia ja keltainen kauppaa varten.

Kauppalapuista löytyy esimerkiksi apteekki ja stock up. Jälkimmäinen tarkoittaa arkisten hyödykkeiden täydennystä. Talouspaperit, leivinarkit, shampoot, vanulaput jne... Onhan meitä kotona kaksi ja lähikauppa ihan kulman takana, mutta ensimmäisinä päivinä vauvan kanssa en halua miettiä vessapaperia. Jos joissakin asioissa voi ennakoida, sen mielelläni teen.


Yksi erityisen mieluisa tehtävä on vauvan huoneen sisustaminen. Tämä tarkoittaa ihan kaikkea maton valinnasta hoitopöydän järjestelyyn. Eihän vauva omaa huonetta tarvitse, mutta kyseinen huone on ollut meillä lähinnä varastona. Nyt raivaan sinne tilaa ja on ihana saada vauvan tavaroille ihan omat paikat. Ja viikata pieniä vaatteita.

Paljon on siis tehtävää ennen vauvan saapumista. Toivotaan, että hän vielä hetken malttaa odottaa. Äiti kun ei selvästikään ole ollut yhtä touhukas kuin vauva.

2 kommenttia:

  1. Mut listat tuo edes vähän sellasen olon, et puoliks tehty? Ja ne näyttää kivoilta, varsinkin kun oot hienosti värikoodannut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin. Listat on suunnittelua ja tunnetusti hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Ja ainakin sitä sitten näyttää tehokkaalta :D

      Poista