keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Raskausajan huomioita


Sitä luulisi, että kun ei enää töitä ole, voisi vaan kaiket päivät kirjoittaa. Sen mielelläni myös tekisin, mutta kädet ovat edelleen eri mieltä. Puutuneet sormet ja näppäimistö eivät varsinaisesti sovi yhteen. Liityin Facebookissa pariin mammaryhmään, vaikka niitä oli tarkoitus vältellä. Kaikki tuntuvat olevan kovin tekeviä, neulovat nuttuja ja maalaavat tauluja kaiket päivät. Itse en onnistu edes peukaloiden pyörittämisessä....

Jotta ei nyt ihan valittamiseksi menisi, selittelyksi korkeinkaan, jaetaan pari tähdellistä raskausajan ajatusta. Näillä olen itseäni viime päivinä viihdyttänyt.

1. Bussissa istuminen. Busseista löytyy luksuspaikka senioreille ja raskaana oleville. Katson aina pahalla ihmisiä, jotka siihen syyttä istuvat. Niin pahalla, etten vieläkään uskalla itse siihen istua. Kerran kokeilen ja silloinkin oli syyllinen olo. Mietin koko matkan, että näkeeköhän muut matkustajat varmasti minun olevan raskaana? Luultavasti ketään ei kiinnosta. Silti vieläkin vaapun bussin takaosaan, etten herättäisi paheksuntaa.

2. Nouseminen. Tuolilta ei parane nousta liian nopeasti, muuten repäisee alavatsaa. Sohvalta ja sängyltä nouseminen on kehittyänyt erityisiä kierimistaitoja. Reunalta on hyvä tiputtautua. Tätä tulee harrastettua vähintään kerran tuntiin. Lattialta nouseminen vasta taitoja vaatiikin. Fyssari kehui minua vielä notkeaksi, mutta itsellä on lähinnä samanlainen olo kuin ryhävalaalla hiekkarannalla. Ehkä en tajunnut fyssarin sarkasmia.

3. Sheivaaminen. Ihan parasta olla raskaana talvella. Voi ihan huoletta viilettää omat villahousut jaloissa. Säärien siistiminen raskaana vaatisi ihan uudenlaisia jooga-asanoita.

4. Nukkuminen. Oikean asennon löytäminen vaatii viisi tyynyä ja useamman hetken. Kun siedettävä asento lopulta löytyy, iskee pissahätä. Kierien vessaan ja jälleen haetaan uutta asentoa. Tässä vaiheessa saattaa tulla nälkä tai vähintäänkin jano. Lopulta kaikki tarpeet on täytetty ja uni saa tulla, vaan eikös silloin koira ala kuorsaamaan ja korvatulpat on kateissa...

5. Liikkuminen. Kaverin sanoin: "raskaana voi kävellä kuin omistaisi koko maailman" tai vähintäänkin kadun. Vatsa edessä, rinta rottingilla määrätietoisesti vaappuen. Siinä on sitä tiettyä tyyliä. Etenkin kun naapuri vetää rollaattorilla ohi.

Mun oli tarkoitus pitää blogi monipuolisena, mutta viime aikoina mielessä on pyörinyt vain raskaus. Sillä teemalla mennään varmaan vielä hetken verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti