maanantai 12. joulukuuta 2016

Varmat raskausoireet

Kun maanantai on vain niin maanantai! Mikä kohtalon iva se onkin, että kaikki aina kasaantuu yhdelle päivälle, tai pahimmillaan yhdelle ajanjaksolle. Tänään onneksi harmitti lähinnä vain huonosti nukuttu yö ja hajonnut tietokone (tästä syystä esimerkiksi kuvia ei ole saatavilla). Jälkimmäinen tietenkin enemmän. Toivottavasti huoltotyyppi tekee nopeasti ihmeitä.

Kaivoin arkistoista kyhäelmän, jota olen listannut jo ennen omaa raskautta. Seuraavassa siis listattu varmat raskausoireet, joiden ilmestyessä ei edes testejä tarvitse tehdä. Jos siis yllättävä väsymys ihmetyttää, älä huoli, olet vain raskaana. (Eikä väsymys tule helpottamaan hetkeen.) Seuraavat pätevät erityisesti, jos olet yli 20-vuotias parisuhteessa elävä nainen.

Et juo alkoholia: Tämä on ihan klassikko! Jätä yksi viinilasi väliin ja saat merkitsevän katseen vatsalle. Yritä osoitella autoa pihassa ja selitellä lääkekuurista, mutta raskaanahan sinä olet.

Huono olo: Tämä on toinen varma merkki raskaudesta, etenkin jos erehdyt mainitsemaan etovasta olosta aamulla. Ihan vinkkinä, ei se huono olo koske ainoastaan aamuja. Ainoa turvallinen päivä huonolle ololle on maanantai, silloin voit naureskella menneestä viikonlopusta. Paitsi jos olet kieltäytynyt jonkun nähden viinilasista. 

Veto poissa: Väsymys tässä iässä tarkoittaa raskautta. Etenkin jos se on jatkuvaa. Stressin viemät yöunet ovat vain huonoja selityksiä.

Housut puristavat: Unohda pitsa ja pasta, jos haluat välttyä raskaushuhuilta. Ne meinaan leijuvat vielä pitkään ympärilläsi, paljon pidempään kuin pitsan valkosipulin tuoksu.

Pidät jotain söpönä: On aika, jolloin vauvan hymy tai pehmoinen nallepuku on söpö ja voit sanoa sen ääneen turvallisesti ja täysin neutraalisti. Jos olet ”siinä iässä”, vältä moista huokailua. Tämä ei välttämättä tarkoita vielä raskautta, mutta ainakin vauvakuume on akuutti.

Näihin ainakin itse olen törmännyt. Löytyykö muita selviä raskausoireita? (Aikaisemmin olen muuten listannut omia raskauden sivuoireita, ne ovat olleet ihan aiheellisia.) 

2 kommenttia:

  1. Hajut. Mulle kuittailtiin ennen töissä koko ajan, jos valitin jostain hajusta. En siis ennen ollut läheskään niin hajuherkkä ihminen kuin nykyisin. Tänä päivänä oudot haamuhajut menevät työkavereiden kesken astman piikkiin, koska olenhan jo optimaalisen raskausiän ohittanut vanha akka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä! Olin ihan unohtanut, mutta herkästä hajuaistista on myös saanut merkitseviä katseita.

      Poista