perjantai 2. joulukuuta 2016

Munakoisopizzat

Minulla on ollut arkistoissa jo pitempään, jopa ennen blogia, teksti "odottava nainen on julkinen eläin". Eilen taas naputtelin tekstiä raivolla, mutta päätin vielä lykätä sen julkaisua. Verenpaine on ehkä hieman liikaa koholla (mitattiin ihan neuvolassa) asian tiimoilta, joten parempi keskittyä nyt johonkin rauhallisempaan asiaan. Kuten syömiseen!


Kokeilin tänään ensimmäistä kertaa munakoisopizzoja, vaikka kaveri kehui niitä jo alkusyksystä. Ollut muka liian raskasta ostaa munakoisoa ennen tätä päivää. Tästä siis kaikille hyvä viikonlopun ruokavinkki:

Resepti on Virpi Mikkosen Kiitos hyvää pikaruokaa -kirjasta. Ohjeen mukaan tästä tulee kahden hengen annos.

1 iso munakoiso
oliiviöljyä
kuivattua oreganoa
suolaa
mustapippuria
tomaattipyrettä
kirsikkatomaatteja
basilikaa
2dl juustoraastetta, alkuperäisessä reseptissä oli mozzarellaraaste, itse kokeilin vegaania pizzajuustoa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa munakoiso noin 1 cm paksuisiksi siivuiksi pitkittäin. Itketä siivut halutessasi. (En ollut aikaisemmin käsitellyt munakoisio (?!), joten itketin varmuuden vuoksi, ensi kerralla koitan ilman.)
Levitä munakoisot leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele siivut oliiviöljyllä ja ripottele päälle mausteet. Paista siivuja uunissa kunnes ne alkavat pehmetä, noin 15 minuuttia.
Lisää siivuille tomaattipyre, juustoraaste, basilika ja viipaloidut kirsikkatomaatit. Paista pizzoja kunnes juusto on sulanut. Tarjoile heti!

Vegaaninen pizzajuusto oli itsellä nyt ensimmäistä kertaa kokeilussa. Ei ole tietenkään mozzarellan voittanutta, mutta tämäkin yllätti ihan positiivisesti.

Pitäisi kokeilla muitakin "trendipizzoja", toisi vaihtelua pakastinaltaiden Ristoranteen.

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti