lauantai 10. joulukuuta 2016

Banaaniletut tattarijauhoista


Pidän hitaista aamuista ja maukkaista aamupaloista. Siinä mielessä siis olen aamuihminen. Haluaisin olla sellainen oikea aamuihminen, joka herää pirteänä kuudelta, viettää hitaan aamun, syö maukkaan aamupalan ja vielä jumppaakin joka päivä ennen töitä. Todellisuudessa herään mörkönä seitsemältä, teen vain kaiken pakollisimman ja syön aamupalan töissä läppärin kanssa. Siksi viikonloput ovatkin parhaita, sillä voi käyttää puoli päivää aamutoimiin!


Yksi viikonlopun aamupalaherkuista on banaaniletut. Yksinkertaisia tehdä, joskin paistaminen vie hetken. Olen sitä mieltä, että letut ilman jauhoja eivät ole lettuja. Ne perinteiset banaani- ja kananmunaversiot ovat oikeasti vain banaanimunakkaita.
Normaalisti käytän kaurahiutaleita, mutta tällä kertaa kokeilin tattarijauhoja. Kukaan ei pöydässä valittanut, joten oletan kokeilun onnistuneen.
Oma reseptini on "noin yhden suhde yhteen" eli yksi kutakin laatua yhtä syöjää kohden. Banaani (1kpl), kananmuna (1kpl) ja jauhot (n. 1dl) sekoitetaan keskenään ja massa maistetaan miedolla lämmöllä letuiksi. Tällä kertaa heitin mukaan myös kanelia ja kardemummaa. Lopputuloksena oli lähes korvapuustin makuisia lettuja!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti