sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Syyspaistos ja kookoskermavaahto


Viikonloppu on mennyt aivan uusien asioiden parissa. Eilen olin balettia katsomassa ja muun ajan olen käyttänyt tuotetestien lukemiseen. Pähkinänsärkijä oli huomattavasti helpompi, ymmärrettävämpi ja nautinnollisempi kuin vaunuvertailu. Nyt on tosiaan tyttö täysin epämukavuusalueella, mutta pakkohan se on jotkut vaunut hankkia ja turvakaukalokin lienee oleellinen asia. Ajattelin kirjoittaa varustepohdintoja myöhemmin lisää.

Nyt kuitenkin hieman herkullisempaa juttuja, osittain uutta sekin. Kokeilin nimittäin hetki sitten ensimmäistä kertaa kookoskermavaahtoa!


Tarkoitus oli tehdä ihan perinteinen omena-kaurapaistos. Omenoita ei kuitenkaan ollut riittävästi, joten korvasin puolet punaisilla viinimarjoilla. Sokerin tilalla käytin agavesiirappia, joka sekin on uudehko tuttavuus. Viinimarjojen vuoksi paistoksesta tuli hieman kirpeämpi, mutta sehän sopii mulle.

Jääkaappiin oli jäänyt tölkki kookosmaitoa, joten päätin kokeilla "kermavaahtoa". Kookosmaito vaahtoutuu kivasti, kunhan käyttää vain jääkaapissa jähmettynyttä osaa. Kovettunut kookosklöntti kulhoon ja sähkövatkaimella sekailla. Hetkessä valmista. Lisäsin makua agavesiirapilla ja vaniljajauheella.

Ensin uusi makuyhdistelmä hieman arvelutti, että toimiikohan tuo, mutta lopputulos olikin oikein kiva yllätys. Suosittelen!

2 kommenttia:

  1. Hmm, täytyykin kokeilla. Oon kirpeen ystävä ja tykkään kookoksesta! Oon myös kröhöm sokerin ystävä, joten voi olla et tavallinen siirappi tai sokeri löytyy paistoksesta..:P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin mäkin ehkä käyttänyt sokeria, jos sitä olisi ollut. MUTTA toi agavesiirappi oli myös jopa yllättävän makea. Sitäkin kannattaa kokeilla :)

      Poista