torstai 24. marraskuuta 2016

Matkahaaveita ja vuoria


Travel thursday, throwback thursday, mitä näitä nyt on. Niiden hengessä muutama kuva kesän reissulta ja matkahaaveita. Kesän reissusta saattaa tulla myöhemmin vielä enemmänkin kuvia, kunhan saisin ne käsiteltyä. Teen yleensä joka reissulta kuvakirjan, mutta Italian matka on toistaiseksi kirjatta. En vain ole saanut aikaiseksi koota moista, vaikka maisemat olivatkin ehkä upeimpia pitkään aikaan.


Huolettomat lentoviikot alkavat olla kohdallani vähissä, mikä on luonut valtavan paineen matkustaa. Alkujaan oli tarkoitus tehdä jokin kaupunkiloma vielä loka- tai marraskuussa, mutta se sitten jäi muiden kiireiden vuoksi. Kellä oikeasti on muka niin kiire, ettei ehdi joskus reissuun? Ehkä nytkin osatekijä oli vain saamattomuus. Valitettavaa sekin.


Nyt marraskuun tarjotessa parastaan, matkakuume vain pahenee. Jotenkin kaiken pimeyden, märkyyden ja ankeuden keskellä kaipaa lämpöön ja aurinkoon. Jonnekin missä ihmiset hymyilevät, tunnelma on rento ja päivän asuksi kelpaa biksut. Koska tämän pallon kanssa sitä haluaakin ehdottomasti pukeutua bikineihin.

Mielenkiintoinen yksityiskohta kaikille uusille lukijoille: en yleensä perusta rantalomista. Esimerkiksi muutamat edelliset matkat ovat suuntauneet lumisille vuorille ja sumuiseen Islantiin. Niin kutsutut rantalomatkin ovat aina olleet aktiivilomia. Siksi kaipuu lämpöön onkin vähän jopa hämmentävää. Etenkin kun jossain vaiheessa jopa googlasin pakettimatkoja...


Toisaalta myös kaupunkiloma kiinnostaa. Kööpenhamina, Amsterdam, Barcelona, Lontoo, Tukholma, Berliini... Niin moni kelpaisi. Haluaisin vain istua jossain pienessä kahvilassa kuuman kaakaon kanssa, katsella ohikulkevia ihmisiä ja ihastella jouluvaloja. Vielä kun suuret lumihiutaleet leijailisi hiljalleen, voisin kuvitella itseni joululeffaan.

Koska joulu on kuukauden päästä (!!!) ja viikonloput varattu, jäänee kaupunkiloma joulukliseineen tekemättä. Olenkin nyt ottanut realistisemman lähestymisen matkahaaveilun tyrehdyttämiseen. Helsinki. Se on lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana, että sinne pitäisi matkustaa. Se on hieman erilaisempi kuin oma kaupunkini, enkä osaa kulkea siellä yhtä sujuvasti. Se olisi vaihtelua eli kävisi matkailusta.


Olen myös miettinyt jo matkustamista vauvan kanssa. Ihan vielä en ole uskaltanut katsella kesän reissuja kunnolla, ainoastaan varovasti haaveillut jostain kesälomamatkasta. Ehkä keväällä näkee paremmin, että onko matkahaaveet kokonaan haudattava vai tuleeko sieltä lunki tyyppi, jolla on jo syntyessä rinkka pakattuna.

Muita matkakuumeisia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti