sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Ensimmäinen adventti


Mulla oli tarkka mielikuva idyllisestä ensimmäisestä adventista. Aloittaisin sen kauden ensimmäisellä riisipuurolla, tekisin myös ensimmäiset joulutortut ja askartelisin joulukortteja. Viettäisin rennon ja rauhallisen sunnuntain, jotta huomenna olisin energinen uuteen viikkoon.

Ja miten se sitten meni? Ei liene yllätys, että mielikuvasta jäätiin aika kauaksi.

Päivä kyllä alkoi riisipuurolla, joka paloi komeasti pohjaan. Kärventyneen maidon maku ei ollut vieno sivumaku, vaan makuaistin kokonaan tukkiva kokemus. Taistelin lähes puoli lautasellista, kunnes luovutin. Hyvältähän se kuitenkin näytti.

Kävin koiran kanssa lenkillä raikkaassa ulkoilmassa. Todella raikkaassa. Tuuli oli hyytävä ja kadut liukkaat. En tiedä kumpi halusi nopeammin kotiin, minä vai koira?

Päivä ei suinkaan jatkunut korttien väkertämisellä vaan aina niin ihanalla sunnuntai-Ikealla. Ikeassa on oikeasti kiva käydä, en koe labyrinttia tuskalliseksi tai loputtomia tavaravuoria piinaaviksi. Ikeassa on kivaa, kunhan valitsee ajankohdan oikein. Viiden pisteen vihje: viikonloput eivät ole oikeita ajankohtia. Seuralaisen aikatauluista johtuen oli kuitenkin tehtävä poikkeus. Siellähän sitä sitten hikoiltiin muiden kanssa ja etsittiin kaikkea tarpeellista (eli kynttilöitä).

Kun on lähes vuoden etsinyt sopivaa työpöytää laihoin lopputuloksin, alkaa keittöntaso näyttää yllättävän hyvältä. Joten meillä on nyt työhuoneessa keittiön työtaso. Tietenkin vielä kokoamatta.

 
Jotta päivässä olisi edes jotain nautinnollista, aion nyt vain katsoa Tähdet, tähdet -finaalin ja syödä joulutorttuja. Petestä on tullut yllättävän ihana ja joulutortut ei epäonnistu ikinä.

(Kuvien havut muuten ostettiin naapurin pikkumyyjiltä. Tytöt seisoivat tien vieressä ja heillä oli pulkka täynnä "jouluoksia". Mitään he eivät sanoneet, mutta lapussa kehotettiin ostamaan joulukoristeita. Maksettiin oksista kymmenkertainen summa, koska vaihtorahaa ei ollut. Kyllähän nuoria yrittäjiä pitää tukea. Lenkiltä palatessa pulkka risuineen oli yhä paikallaan, mutta tytöt olivat ilmeisesti lähteneet suuren tilin kanssa karkkiostoksille.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti