torstai 10. marraskuuta 2016

Blogihistoriani

Olen blogannut aikaisemminkin. Määrittelen itseni sarjamaiseksi projektibloggaajaksi, joka viettää luovia taukoja. Blogiuran aloitin jo lähes kymmenen vuotta sitten, kun pidin lukion jälkeen välivuotta. Kirjoitin pientä blogia lähinnä asiakaspalvelussa sattuneista sattumuksista ja pienistä arjen kiemuroista, kuten jäätyneistä autonovista. Mahtoi olla kiinnostavaa.

Pidin hetken myös terveelliseen ruokaan ja treeneihin keskittyvää blogia. Se oli vielä aikaa ennen fitness-blogien nousua. Senkin blogin jälkeen olen kirjoittanut paljon salitreeneistä, niiden loppumisesta, raejuuston ja rahkan raahaamisesta kotiin, maitotaloustuotteista luopumisesta ja tasapainon etsimisestä terveellisessä elämässä. Sillä tiellä olen yhä.

Jossain välissä kirjoitin jälleen arjen kuvioista. Se oli aikaa, jolloin olin aivan hukassa kaiken suhteen. Se on ehkä ollut päiväkirjamaisin blogini, vaikka mitään selkeää en sinne jakanutkaan. Rivien välissä on paljon tilaa.


Muuten sanoisin blogejani projekteiksi, jotka kuvaavat tiettyä elämänvaihetta ja kasvua. Projekteilla on tapana päättyä joskus, niin myös blogeillani. En ole koskaan kituuttanut niitä tarpeettoman pitkään. On alkuja ja loppuja, ja jälleen uusia alkuja. Olisikin aika mielenkiintoinen setti, jos koko blogihistoriani saisi yksiin kansiin.

Edellinen Sweet Smoothie -blogi oli eniten sitä, mitä haluan jatkossakin tuottaa. SS-blogi vain jäi aikapulan vuoksi unholaan. Opiskelin ja tein kahta työtä, en edes tavannut ystäviä, miehelle ehdin toisinaan sanoa illalla hyvät yöt. Nyt vuoden takainen elämä tuntuu onneksi hyvin kaukaiselta, enkä siitä uusintaa lähtisi ottamaan.

Olen jälleen uuden elämänvaiheen viemä. Bloggaaminen on asia, josta pidän todella paljon. Siinä voi yhdistää kirjoittamisen, kuvaamisen ja kommunikaation. Mukaan mahtuu vähän myös koodaamista. Kaikkia osa-alueita kohtaan tunnen kiinnostusta ja halua kehittyä.

Toki bloggaamiseen ajaa jälleen myös ulkoisetkin tekijät. Muutama vakituinen lukijani (pari ystävää ja äiti) on kysellyt syksyn aikana, että josko tekstiä taas tulisi. Mies kysyi yllättäen, että onko minulla mitään projektia (no tässä tätä vatsaa kasvattelen). Töissä huomasin, kuinka kirjoittaminen tuntui vaikealta, selvästi treenin puutetta. Näiden tekijöiden innostamana avasin jälleen Bloggerin.     

Ja niin sitä taas mennään. Uudella elämänvaiheella, uudella innolla, vanhalla bloggaajalla.

Kuvakollaasi vanhasta blogista. Onneksi kännykkäkameroidenkin laatu on vuosien aikana parantunut.

3 kommenttia:

 1. Hei on täällä muitakin kuin äitisi :)
  Kyllähän tätä on pakko seurata, kun ei pysty enää livenä jakamaan (aikuis)opiskeluelämän angstia, tai näkemään vatsan kasvamista. Odotan mielenkiinnolla mitä tulevaisuudessa seuraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva huomata, että täällä muitakin käy :)
   Pitää varmaan joku päivä tulla katsastamaan, josko sua näkyis mestoilla. Voin sit ihan livenä esitellä pallon :D

   Poista
  2. Tule ihmeessä. Enimmäkseen asun siellä kustannuspaikalla nyt jouluun asti :P

   Poista